2010. augusztus 28., szombat

A tegnap este kinyílt (:-)))

Végre kinyílt (:-))) Már nagyon vártam. Ez a kaktuszom, csak úgy hívom hogy Anyósülés 15 éves, (még az édesanyámtól kaptam, neki kb. 40 éve van ez a fajta. Az övé a legidősebb 35 éves és minden évben több virágot hoz.) Az enyém majdnem 40 cm magas, és a virága 20 cm -es száron 15 cm-es átmérőjű. Utoljára 4 évvel ezelőtt virágzott. Akkor 8 virágot hozott, abból 6 nyílt ki. Este be kellett hoznom mert féltem, hogy a vihar leveri a bimbót, késő este nyílt ki, még a gyerekek is megvárták és csak utána mentek el aludni. Mert csak 24 órát lesz nyílva utána elhervad. Az illata pedig olyan erős, hogy reggelre a nagyszoba megtelt vele. (:-))) Reggel visszatettem a helyére.

6 megjegyzés:

zazie írta...

Nagyon izgalmas! Mint a Dennis a kölyökben!:):D Szép!

Ági mama írta...

Ismerem ezt a kaktuszt, nekem is volt, gyönyörű a virága, kár, hogy csak egy napig gyönyörködhetünk benne.

RaMary írta...

Zsuzsi nemcsak Te vártad, már én is szurkoltam, hogy ez a furcsa nyár nehogy meghiusítsa a virágnyílást. De megérte a várakozást, mert csodálatosan szép!!!! (Az illata pedig... mármint az enyémről emlékszem, sajnos a net még ezt nem tudja :-))

zazie írta...

Bocsi, Dennis a komisz... öregszem. :P

sesame írta...

Nagyon szép! Nekem is van ilyen fajta kaktuszom! :)Utoljára télen virágzott, nekem minden évben többször szokott. Nem tudom hány éves, egy ismerőstől kaptuk,és már akkor is szép nagy volt :)

Káli Gopika írta...

Köszönöm!